לצבע משמעות רבה ברבדים שונים בחיים ובמיוחד בעולם העיצוב. בתכנון סביבת המגורים עולה השאלה באילו גוונים ייצבע המרחב, כאשר הצבע ישפיע על האווירה בחדר ועל הנראות שלו.
הבחירה בפלטת הגוונים היא פונקציה של מגוון פרמטרים, ביניהם הלוקיישן הגיאוגרפי של הבית, סגנון הבנייה והעיצוב שלו, אופי ואישיות הדיירים.
בהתאמת הצבעים כדאי להכיר את הסמליות והאפקט של הצבעים, מתי הם מעוררים אנרגטית ומתי הם משרים שקט ושלווה, כיצד לבחור אותם על פי סוג הבנייה, מקורות האור, תנאי השטח והעדפה אישית. לפניכם מספר רעיונות שכדאי לבחון לפני שיוצאים למשימת הצביעה:
סיוד דירה בצורה מקצועית אצל צבעי חיים
מחיר אטרקטיבי בכל רחבי הארץ
עובדים עם פיקוח ומחירון עבודה רשמי
3 חדרים / 4 חדרים / 5 חדרים / ודירות גדולות במיוחד
לייעוץ חינם חייגו כעת:
מה מצב הרוח המבוקש?
לצבעוניות השפעה על מצב הרוח ויכולה מאוד להרים או להוריד ולכן, כדאי לשים דגש גם על הגוון הנבחר וגם על המינונים. למשל, ירוק שמסמל צמיחה מעורר מאוד ויכול להתאים כאשר מחפשים להביא את החוץ אל הפנים ולייבא את הטבע פנימה בעוד סגול אף הוא אנרגטי אך מתקשר יותר לרוחניות ויכול לתאום לתחושת אינטימיות. שחור וגוונים כהים יוצרים דרמה בעוד בהירים תורמים למידת הרכות וחום מוסיף נגיעת חמימות.
יש להבחין בין צבעים קרירים ובין צבעים חמימים – הקרירים נוטים יותר לכחול שמיים בעוד החמים נעים בין כתום וצהוב והכל תלוי בתחושה שתרצו לייצר לעצמכם בכל חדר.
מודרני או כפרי? זו השאלה
ההתאמה בגוון היא גם פונקציה של סגנון העיצוב כאשר ישנם צבעים המזוהים יותר על הסגנון הכפרי החם, חומים למיניהם, שמנת, בז', קרם לעומת הסטייל המודרני שהוא יותר נוטה לכיוון הצבעוניות המונוכרומטית, מטאליים, אפור בטונים שונים וכדומה.
אפשר להתייחס גם לחיפוי החיצוני ולמבנה הארכיטקטוני אם מדובר בקוטג' כפרי או בלופט מודרני בשיק תעשייתי.
להאיר את המרחב
יש לקחת בחשבון שיש צבעים שמאפשרים הארה רחבה יותר של המרחב ופתיחות מקסימלית כמו צבעוניות בסקלה בהירה, שמאפשרת תחושת קלילות ואווריריות ומכניסה פנימה של אור טבעי בעוד צבעים כהים עשויים לגרום לחלל להרגיש קטן יותר מכפי שהוא באמת וגוונים בהירים, כאמור, יוצרים אשליה של חלל גדול יותר.
אפשר גם לדאוג להארה ממוקדת לכיוון קיר כוח דומיננטי בעל אמירה בחדר ושימו לב שהגוון עשוי להראות מעט שונה כאשר הוא מואר בעוצמה או יחסית עמום.
התאמה לפי חדרים
לכל חדר יכולה להיות צבעוניות אחרת שמתאימה לקונספט ולאופי שלו. למשל, כחול מרגיע אידיאלי לחדרי רחצה, לבן לחדרי שינה בשל הרוגע שהוא משרה, כתום או חום למטבחים, ירוק לחדרי עבודה. כמובן שלא חייבים לסייד את כל הקירות בגוון אחד אחיד ואפשר לבחור קיר כוח שיהווה מוקד אסטרטגי ויכתיב את הטון בחלל כולו ולסייד רק אותו. כדאי לחפש עיצוב פנים בעמק חפר ליד הבית על מנת להבין מהן המגמות ואיך להתאים את הסכמה לכל חלל וחלל בסביבת המגורים.
מה בין ריהוט לקירות?
החליטו אם תהיה הלימה בין הגוונים שמעטרים את הקירות לבין אלה של הרהיטים על מנת להמשיך את השפה החזותית ואת הצבעוניות השלטת או ליצור קונטרסט ביניהם. למשל, שולחנות בשחור דרמטי על רקע קיר לבן או מערכת ישיבה אדומה על רקע של קיר בשמנת.
לסיכום, ניתן לשמור על עקביות בפלטה או לחשוב על טון נמוך או גבוה יותר לאורך החדרים השונים כדי שיהיה גוון שיחבר בין כולם. תוכלו לגייס מקורות השראה שיעזרו לכם בתהליך הבחירה ועם זאת, אל תיישמו רק טרנדים אלא חפשו צבעים שיוכלו ללוות אתכם לאורך זמן ביצירת תחושה נעימה שעומדת במבחן הזמן.